Är du sökbar?

Ett förenklat sätt att se på kundresan är att bryta ner den i 3 olika steg - kännedom, information och handling. 73% av svenskarna som befinner sig i det tredje steget i sin köpresa väljer att söka information om den produkt eller tjänst som ska köpas. Att vara sökbar har därför aldrig varit viktigare.

Sökmotorernas huvuduppgift är att ge sina användare ett så relevant svar som möjligt på den fråga som är ställd. Avancerade algoritmer räknar ut vilka webbsidor som bör ha den information som användaren söker och presenterar det i en “topplista” eller SERP (Search Engine Results Page) som det egentligen heter.

Att vara sökbar när potentiella kunder letar efter produkter eller tjänster ert företag erbjuder är såklart väldigt viktigt. Sökbarhet är något man förtjänar genom att ha en snabb, tillgänglig och informativ webbsida. Genom sökordsoptimering (SEO) säkerställer vi att er webbsida tolkas positivt av sökmotorer och har så bra förutsättningar som möjligt för att komma högt upp på topplistan. Om det innebär att korrigera kod, text, hastighet, design spelar mindre roll utan det handlar om att få ett positivt resultat.

Sökordsannonsering (SEA/SEM) hjälper er att få snabb effekt i sökmotorerna och ger er möjligheten att synas högst upp på sökord som är viktiga för er verksamhet. Vid uppsättningen av din annonskampanj tittar vi bland annat på vilka sökord och vilken geografi som är viktig för din verksamhet. Det gör att din annons enbart syns för de personer som finns i ditt geografiska område och söker efter dina produkter. Att din annons syns kostar ingenting. Först när personen som sökt efter dina produkter eller tjänster klickar på annonsen, och hamnar på din hemsida, kostar annonseringen. Detta gör sökordsannonsering till ett av de mest kostnadseffektiva sätten att marknadsföra sig på.

Både organiskt och köpt sök är viktigt för alla företag. Det är nyttigt att ha ett helikopterperspektiv där organiskt och köpt sök samverkar för att nå maximal effekt av sökbarhet. Till exempel för sökord som är hårt konkurrensutsatta organiskt kan ett bättre alternativ vara köpt sök. En webbsida som är sökordsoptimerad får hög relevans i sökmotorerna och det ger dig därmed lägre klickkostnader i din sökordsannonsering. Samverkan mellan organiskt och köpt sök är avancerat och kräver förståelse, kunskap och långsiktighet. Vi arbetar med allt inom sökordsmarknadsföring (SEO och SEA) och kan därför hjälpa er att få maximal effekt av er sökbarhet. 

Tips och trix:

Google trends – En bra webbsida för att se hur söktrafiken trendar över året i din bransch och i ditt upptagningsområde. https://trends.google.com/trends/?geo=US

Sökordsplaneraren – Ett verktyg i Google ads för att se sökvolymer på ord och estimerade klickkostnader. Det går även att uppfatta kundbeteenden genom att titta på hur det söks i en bransch.

Summera året 2020 – Varje år gör Google en video som summerar året. Se år 2020 här: https://trends.google.com/trends/yis/2020/SE/

 

 

 

 

 

 

Behöver ni hjälp att synas?

I så fall erbjuder vi en oslagbar mediemix. Kommunikation som når genom bruset är nyckeln till att leverera bäst effekt. Vilka behov och ambitioner har du? Med kännedom om den lokala marknaden och olika målgruppers mediekonsumtion hittar vi rätt lösning för dig.

Vi erbjuder bland annat:

  • Printannonser
  • Bannerannonser

  • E-handel
  • Reklam & produktionsbyrå

  • Distribution
  • Sökordsoptimering

Uppdaterad och inspirerad?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Varje månad delar vi med oss av vår kunskap för att inspirera och utveckla dig inom kommunikation och marknadsföring.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.